Nieuws uit De Panne

De Panne

Nieuws uit De Panne

Overdreven snelheid op N60 en Oude Steenweg

18/06/18 23:47 - Tijdens een snelheidscontrole op de N60 vorige zondag overdag door de politie Schelde-Leie reden bijna 7 procent van de wagens te vlug. Acht bestuurders werden geflitst aan snelheden hoger dan 139km/u. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen en ze zullen zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank. De N60 is de weg met het hoogste aantal ongevallen binnen de politiezone (83 in 2017!).

10 nieuwe namen bij CD&V

12/06/18 02:57 - Zoals aangekondigd voert fractieleider en federaal volksvertegenwoordiger Vincent Van Peteghem de CD&V-lijst in De Pinte aan. Daar staan tien nieuwe namen op.

OKRA sluit jubileumjaar af met optreden van SCALA

09/06/18 23:46 - Het zestigjarig bestaan van OKRA De Pinte ging niet ongemerkt voorbij. Maar het hoogtepunt wordt ongetwijfeld het optreden van SCALA op zaterdag 23 juni.

Eddy en Joe op weg naar Compostella

09/06/18 00:21 - Eddy Bosschaert hernam zijn tocht die twee jaar geleden strandde in Chablis. Ook Joe Rogge is ondertussen op weg naar Compostella.

Benefietconcert Nona: Liefde in Lied en Lyriek

06/06/18 23:50 - Volgende zaterdag 9 juni om 20h brengt het Amandi Consort o.l.v. Patrick Moeyaert in de kerk van De Pinte een concert met werken waarin de liefde centraal staat. Dit optreden wordt georganiseerd door de v.z.w. Nona, een vereniging die solidariteit wil omzetten in de praktijk. Met kleinschalige initiatieven proberen ze kinderen in Roemenië een mooie toekomst te bezorgen.

Asperges koken en smullen

06/06/18 00:36 - De gezinsbond richt een culinaire doe-avond in met als thema "asperges". Er bestaan witte asperges, groene asperges en paarse asperges. Veel topchefs geven de voorkeur aan witte asperges vanwege hun nootachtige smaak. Hun groene en paarse broertjes bevatten echter nog meer beschermstoffen: ze zitten vol vezels, bevatten verschillende vitamines en mineralen zoals ijzer en kalium en zijn een zeer goede bron van foliumzuur, onder meer cruciaal voor een gezond hart en voor de goede ontwikkeling van een foetus.

Evelyne Gomes trekt lijst Open VLD

04/06/18 09:31 - Tijdens hun jaarlijkse Oesterbar stelde de lokale Open VLD afdeling hun voorzitter, Evelyne Gomes (48), voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Plussers'Impuls richt voordracht in over pijn

04/06/18 00:40 - Wat is pijn? Hoe komt het dat men pijn voelt en er ook op reageert? Zijn er verschillende soorten pijn? Kan men pijn meten? Welke behandelingen zijn er zo al? Wat is de pijnladder van de Wereldgezondheidsorganisatie? Hoe worden neurogene pijnen behandeld? Wat doet men in de pijnkliniek?

‘Potloodschool’ huldigt nieuw kleutergebouw in

01/06/18 02:57 - De bouw van vier nieuwe kleuterklassen voor de Vrije Basisschool is zo ver gevorderd dat tijdens het schoolfeest, nu zondag, ‘De Bijenkorf’ kan worden ingehuldigd. Nadien moeten de klassen nog voort worden afgewerkt.

Doe dit weekend inspiratie op in vijf Velt ecotuinen

31/05/18 22:41 - Het eerste weekend van juni zijn er traditioneel de ecotuindagen. Dit is de hoogmis voor iedereen die bezig is met ecologisch tuinieren. Zo’n 200 tuinen in Vlaanderen en Nederland, waaronder vier in De Pinte en De Moester in Sint-Denijs, zetten dan hun tuinpoorten wagenwijd open

Zelf nieuws uit De Panne?
Deel ervaringen over De PanneDe Panne

„ Woonplaatsen.be: uw Panse stadsgids! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken